Recepty z bravčového karé

Tu je jednoduchý recept na to, ako pripraviť chutné bravčové karé:

Bravčové karé s horčicou a medom

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Recepty z bravčového karé

Postup:

  1. Bravčové karé opláchnite a osušte papierovou utierkou. Ostrým nožom ho nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm.
  2. V miske zmiešajte horčicu, med, cesnak, mletú papriku, soľ a mleté čierne korenie.
  3. Plátky bravčového karé potrite pripravenou zmesou z oboch strán.
  4. Na panvici zahrejte olej a pridajte plátky mäsa. Smažte ich z každej strany približne 3-4 minúty, až kým nebudú pekne zlaté a dobre prepečené.
  5. Hotové bravčové karé podávajte s prílohou podľa vášho výberu, ako napríklad restovanou zeleninou, duseným ryžou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky (alebo oregano)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón (na šťavu)
  • Zelenina na prílohu (napr. brokolica, mrkva, zemiaky)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové karé umyte a osušte. Nakrájajte ho na rezne hrubé približne 2 cm. Každý plátok jemne naklepte, aby sa zmäkčil.

  2. Marináda: V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, sušenú bazalku, soľ, čierne korenie a šťavu z citrónu. Dôkladne premiešajte.

  3. Marinovanie: Rezky bravčového karé vložte do marinády a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút (najlepšie pár hodín v chladničke, ak máte čas).

  4. Smaženie: Na panvici rozohrejte trošku oleja na strednom ohni. Pridajte marinované rezky a smažte ich z oboch strán približne 4-5 minút, kým nebudú zlatohnedé a prepečené.

  5. Príprava prílohy: Zeleninu môžete uvariť v pare alebo na masle podusiť a dochutiť soľou a korením.

  6. Servírovanie: Podávajte bravčové karé s dusenou zeleninou a môžete ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *