Ahoj! Chceš recept na mäso na boloňské špagety? Tu je jednoduchý návod:

Potrebujeme:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
  • 1 mrkvu, jemne nastrúhanú
  • 1 stonku zeleru, jemne nakrájanú
  • 400 g paradajok (môžeš použiť aj konzervované paradajky)
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 polievkovú lyžicu paradajkového kečupu
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 400 g špagiet
  • Strúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)

 

Mäso na bolónske špagety

Postup:

  1. Na rozpálenej panvici na strednom ohni zahrej olivový olej. Pridaj cibuľu a cesnak a dus ich, kým nebudú mäkké a sklzučké.
  2. Pridaj mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania ho opraž, kým nebude dobre opečené a jemne zmäknuté.
  3. Pridaj nastrúhanú mrkvu a nakrájaný zeler a dus ich približne 5 minút, kým nezmäknú.
  4. Pridaj paradajky, paradajkový pretlak a kečup. Premiešaj a nechaj pomaly variť 20 – 30 minút, aby sa chute spojili.
  5. V hrnci osol vodu a uvarte špagety podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Odstav panvicu z ohňa. Ochutnaj soľou a čerstvo mletým čiernym korením a pridaj podľa chuti.
  6. Odsaj vodu z uvarých špagiet a pridaj ich do hrnca s boloňskou omáčkou. Dobre premiešaj, aby sa omáčka obalila okolo špagiet.
  7. Podávaj horúce, posypané strúhaným syrom. Môžeš pridať aj čerstvé bylinky na ozdobu, ak máš.

Dobrú chuť! Ak máš ďalšie otázky, pokojne ich pýtaj.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *