Kuracie stehná na hlavkovej kapuste sú jednoduchý a chutný recept, vhodný na prípravu počas chladných jesenných a zimných dní. Ak ste fanúšikom klasických jedál, potom určite tento recept oceníte.

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 1 hlávka kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 lyžice oleja
– soľ, mleté čierne korenie a ďalšie korenie podľa chuti

 

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste

Postup prípravy:

1. Najprv si pripravíme kuracie stehná. Kuracie stehná očistíme a osušíme a mierne osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Na panvici si zohrejeme olej a opekáme na ňom kuracie stehná z oboch strán, aby sa pekilo krásne zlatisto.

3. Po opečení stehien ich vyndáme z panvice a dáme na tanier.

4. Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme ju do zlatista.

5. Na cibuľu pridáme na kocky nakrájanú hlávku kapusty a krátime ju na väčšie kúsky. Premiešame, pridáme soľ, korenie a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút.

6. Po 10 minútach pridáme späť opečené kuracie stehná do panvice a premiešame.

7. Dusíme ďalších 15-20 minút na miernom ohni pod pokrievkou, aby sa všetko dobre prevarilo a kuracie mäso bolo mäkké.

8. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.

Takto pripravené kuracie stehná na hlavkovej kapuste sú skvelým jedlom, ktoré si obľúbia nielen dospelí, ale aj deti. Pochutnajte si!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *