Na Bruselskú bagetu potrebujete:

– 1 francúzsku bagetu
– 100 g nastrúhaného ementálu
– 100 g šunky
– 100 g salámy
– 1 paradajka
– 1 žltka
– soľ, čierne korenie, olej

 

Bruselská bageta recept

Postup:

1. Bagetu nakrájajte napoly a dajte ju na plech vyložený papierom na pečenie.
2. V miske zmiešajte nastrúhaný ementál, nakrájanú šunku a salámu. Pridajte nakrájanú paradajku a premiešajte.
3. Smesou naplňte bagetu a zopakujte aj s druhou polovicou.
4. Každú polovicu bagety zabaľte do alobalu a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 15 minút.
5. Potom odstráňte alobal a bagetu potrite žltkom zmiešaným s trochou oleja.
6. Vrátte do rúry a dopečte ešte asi 5 minút, kým bageta nezhnedne.
7. Podávajte teplú a môžete ju podávať s obľúbeným dresingom.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *