Potrebujete:

– 500 g múky
– 10 g droždia
– 10 g soli
– 300 ml vlažnej vody

 

Drevorubačská bageta

Postup:

1. Rozpustite droždie vo vlažnej vode a nechajte pôsobiť asi 10 minút.

2. Do veľkej misky si preosejte múku a pridajte soľ.

3. Pridajte roztopené droždie a vodu do múky a začnite miesiť cesto.

4. Miesite cesto asi 10-15 minút, kým je hladké a elastické.

5. Cesto nechajte vykysnúť v teplej miestnosti asi 1-2 hodiny, kým sa zvýši objem.

6. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na plechu do tvaru bagety.

7. Vložte plech s cestom do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 200°C asi 25-30 minút, kým bageta nezmadne a nepretečie.

8. Nechajte vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *