Tu sú tri unikátne recepty na debrecínske bagety, ktoré sa od seba líšia použitými surovinami a prípravou, pričom každý z nich nesie nádych originálnosti a chuti. Tieto recepty sú ideálne pre milovníkov pečiva s pikantným nádychom a skvelo sa hodia na občerstvenie, večeru či rodinné oslavy.
1. Debrecínska bageta s pikantnou klobásou a syrom
Ingrediencie:
- 1 dlhá bageta
- 200 g debrecínskej klobásy
- 100 g eidamu (strúhaného)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice kečupu
- 1 lyžička sušenej oregano
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na potretie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Na panvici zohrejte olivový olej a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
- Pridajte na kolieska nakrájanú debrecínsku klobásu a orestujte ju, kým nezíska chrumkavú textúru.
- Do misky premiešajte horčicu, kečup, oregano, soľ a korenie. Upravte podľa chuti.
- Bagetu rozkrojte na polovicu a vnútro natrite pripravenou zmesou.
- Na bagetu navrstvite pripravenú klobásu s cibuľou a cesnakom, posypte strúhaným eidamom.
- Takto pripravenú bagetu vložte do rúry a pečte 10-15 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nezačne zlatnúť.
- Podávajte horúce s čerstvou zeleninou alebo šalátom.
2. Debrecínska bageta s pikantnou zeleninou
Ingrediencie:
- 1 dlhá bageta
- 150 g debrecínskej klobásy
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 cuketa
- 1 malá cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička červeného korenia (paprika)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Citrónová šťava na dochutenie
Postup:
- Zeleninu nakrájajte na drobné kúsky a cibuľu na polkolieska.
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, až bude priesvitná.
- Pridajte nakrájané papriky a cuketu, ochutte soľou, korením a paprikou. Orestujte asi 5-7 minút, kým zelenina trochu nezmäkne.
- Na panvici ešte pridajte nakrájanú debrecínsku klobásu a orestujte ju, kým nie je zlatá.
- Bagetu rozkrojte na polovicu a naplňte ju pripravenou zeleninovou zmesou s klobásou.
- Ak chcete, môžete bagetu pokvapkať citrónovou šťavou pre sviežosť.
- Bagetu zabaľte do alobalu a dajte na 5 minút do rúry, aby sa všetko spojilo a bageta sa zahriatila.
- Podávajte s dipom podľa vášho výberu, napríklad s jogurtovým dipom alebo hummusom.
3. Debrecínska bageta s avokádom a bylinkami
Ingrediencie:
- 1 dlhá bageta
- 150 g debrecínskej klobásy
- 1 zrelé avokádo
- 1 malá cibuľa (červená ideálne)
- 2 lyžice pesto (bazalkové alebo iné)
- 1 lyžička limetkovej šťavy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky (napríklad koriander alebo petržlen)
Postup:
- Bagetu rozkrojte na polovicu a vnútro natrite pestom.
- Avokádo rozpučte s limetkovou šťavou a osoľte.
- Na bagetu položte avokádovú zmes, jemne vymieňte s nakrájanou debrecínskou klobásou a nakrájanou červenou cibuľou.
- Posypte čerstvými bylinkami a dochuťte čiernym korením.
- Takto pripravenú bagetu vložte do rúry na 180°C na 5-10 minút, aby sa klobása zohřiala a bageta bola chrumkavá.
- Podávajte teplé, skvelé na ľahký obed alebo večeru.
Tieto tri recepty na debrecínske bagety ponúkajú rôzne kombinácie chutí a textúr, pričom každá z nich je jednoduchá na prípravu a zaručene osloví rodinu i priateľov. Nezabudnite si každú bagetu prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií a podávať ich čerstvé!
Ingrediencie:
– 1 bageta
– 200 g debrecínskej klobásy
– 1 cibuľa
– 100 g šampiňónov
– 50 g slivky
– 50 g smotany
– soľ, korenie
– olej na smaženie
Debrecínska bageta recept
Postup:
1. Bagetu nakrájajte na plátky.
2. Na panvici si osmažte nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
3. Pridajte nakrájanú debrecínsku klobásu a zľahka orestujte.
4. Pridajte slivky a premiešajte.
5. Podlejte smotanou a nechajte krátko povariť.
6. Osolte a okoreňte podľa chuti.
7. Bagetové plátky opečte na panvici bez oleja.
8. Hotovú zmes s klobásou a zeleninou naneste na plátky bagety a podávajte. Dobrú chuť!