Debrecínska bageta recept

Tu sú tri unikátne recepty na debrecínske bagety, ktoré sa od seba líšia použitými surovinami a prípravou, pričom každý z nich nesie nádych originálnosti a chuti. Tieto recepty sú ideálne pre milovníkov pečiva s pikantným nádychom a skvelo sa hodia na občerstvenie, večeru či rodinné oslavy.

1. Debrecínska bageta s pikantnou klobásou a syrom

Ingrediencie:

  • 1 dlhá bageta
  • 200 g debrecínskej klobásy
  • 100 g eidamu (strúhaného)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice kečupu
  • 1 lyžička sušenej oregano
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na potretie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
  3. Pridajte na kolieska nakrájanú debrecínsku klobásu a orestujte ju, kým nezíska chrumkavú textúru.
  4. Do misky premiešajte horčicu, kečup, oregano, soľ a korenie. Upravte podľa chuti.
  5. Bagetu rozkrojte na polovicu a vnútro natrite pripravenou zmesou.
  6. Na bagetu navrstvite pripravenú klobásu s cibuľou a cesnakom, posypte strúhaným eidamom.
  7. Takto pripravenú bagetu vložte do rúry a pečte 10-15 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nezačne zlatnúť.
  8. Podávajte horúce s čerstvou zeleninou alebo šalátom.

2. Debrecínska bageta s pikantnou zeleninou

Ingrediencie:

  • 1 dlhá bageta
  • 150 g debrecínskej klobásy
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 cuketa
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička červeného korenia (paprika)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Citrónová šťava na dochutenie

Postup:

  1. Zeleninu nakrájajte na drobné kúsky a cibuľu na polkolieska.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, až bude priesvitná.
  3. Pridajte nakrájané papriky a cuketu, ochutte soľou, korením a paprikou. Orestujte asi 5-7 minút, kým zelenina trochu nezmäkne.
  4. Na panvici ešte pridajte nakrájanú debrecínsku klobásu a orestujte ju, kým nie je zlatá.
  5. Bagetu rozkrojte na polovicu a naplňte ju pripravenou zeleninovou zmesou s klobásou.
  6. Ak chcete, môžete bagetu pokvapkať citrónovou šťavou pre sviežosť.
  7. Bagetu zabaľte do alobalu a dajte na 5 minút do rúry, aby sa všetko spojilo a bageta sa zahriatila.
  8. Podávajte s dipom podľa vášho výberu, napríklad s jogurtovým dipom alebo hummusom.

3. Debrecínska bageta s avokádom a bylinkami

Ingrediencie:

  • 1 dlhá bageta
  • 150 g debrecínskej klobásy
  • 1 zrelé avokádo
  • 1 malá cibuľa (červená ideálne)
  • 2 lyžice pesto (bazalkové alebo iné)
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napríklad koriander alebo petržlen)

Postup:

  1. Bagetu rozkrojte na polovicu a vnútro natrite pestom.
  2. Avokádo rozpučte s limetkovou šťavou a osoľte.
  3. Na bagetu položte avokádovú zmes, jemne vymieňte s nakrájanou debrecínskou klobásou a nakrájanou červenou cibuľou.
  4. Posypte čerstvými bylinkami a dochuťte čiernym korením.
  5. Takto pripravenú bagetu vložte do rúry na 180°C na 5-10 minút, aby sa klobása zohřiala a bageta bola chrumkavá.
  6. Podávajte teplé, skvelé na ľahký obed alebo večeru.

Tieto tri recepty na debrecínske bagety ponúkajú rôzne kombinácie chutí a textúr, pričom každá z nich je jednoduchá na prípravu a zaručene osloví rodinu i priateľov. Nezabudnite si každú bagetu prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií a podávať ich čerstvé!

 

Ingrediencie:

– 1 bageta
– 200 g debrecínskej klobásy
– 1 cibuľa
– 100 g šampiňónov
– 50 g slivky
– 50 g smotany
– soľ, korenie
– olej na smaženie

 

Debrecínska bageta recept

Postup:

1. Bagetu nakrájajte na plátky.
2. Na panvici si osmažte nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
3. Pridajte nakrájanú debrecínsku klobásu a zľahka orestujte.
4. Pridajte slivky a premiešajte.
5. Podlejte smotanou a nechajte krátko povariť.
6. Osolte a okoreňte podľa chuti.
7. Bagetové plátky opečte na panvici bez oleja.
8. Hotovú zmes s klobásou a zeleninou naneste na plátky bagety a podávajte. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *