Na prípravu bagety sýrového mlsouna budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 bageta
– 200 g syra (napríklad eidam, gouda alebo ementál)
– 50 g masla
– 1 lyžica hladkej múky
– 250 ml mlieka
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
Bageta – Sýrový Mlsoun
Postup:
1. Najprv si pripravíme syrovú omáčku. Na rozpálenom masle orestujeme hladkú múku, pridáme mlieko a za stáleho miešania povaríme, kým omáčka nezhustne.
2. Nakrájame syr na tenké plátky.
3. Bagetu nakrájame na kolieska a dáme ju na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Na každé koliesko bagety nanesieme syrovú omáčku a na vrch položíme plátky syra.
5. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou.
6. Vložíme bagetu do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 15-20 minút, kým syr nezmäkne a nezhnedne.
Hotový bagetový sýrový mlsoun podávame ešte teplý a môžeme ho ozdobiť bylinkami. Dobrú chuť!