Na výrobu bylinkovej bagety budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 1 francúzsku bagetu
– 2 strúčiky cesnaku
– Čerstvé bylinky podľa vlastného výberu (napríklad petržlen, bazalka, estragón)
– Olivový olej
– Soľ a korenie podľa chuti

 

Bylinková bageta

Postup:

1. Rozohrejte rúru na 180 stupňov.

2. Bagetu nakrájajte na tenké plátky a uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Cesnak olúpte a nasekajte na jemné drobno. Bylinky umyte, osušte a nasekajte na jemné kúsky.

4. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, bylinky, soľ a korenie.

5. Zmesou potrite plátky bagety zo všetkých strán.

6. Bagetu pečte v predhriatej rúre asi 10-15 minút, kým nezmäkne a nezačne sa zľahka zlatisto sfarbiť.

7. Hotové bylinkové bagety môžete servírovať samostatne alebo ako prílohu k šalátom, polievkam alebo ďalším jedlám.

Prajeme dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *