Nezabudnite pred varením dôkladne umyť a očistiť bravčovú krkovičku. Potom ju osušte a očistite odbytový tuk. Na prípravu trhaného mäsa budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 gramov bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice hoisin omáčky
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Trhaná bravčová krkovička v domácej žemli 

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 160 ° C.
  2. Na miske zmiešajte med, sójovú omáčku, hoisin omáčku, olej, cesnak, soľ a čierne korenie.
  3. Bravčovú krkovičku položte do nádoby na pečenie a potrite ju marinádou zo všetkých strán.
  4. Nádobu zakryte fóliou a nechajte marinovať aspoň 2 hodiny (alebo celú noc v chladničke).
  5. Po marinovaní odstráňte fóliu a pečte krkovičku v rúre približne 2,5 hodiny, alebo kým mäso nie je jemne rozpadavé.
  6. Potom zvýšte teplotu rúry na 180 ° C a pečte ešte ďalších 15 – 20 minút, alebo kým na vrchu nevytvorí sa chrumkavá a zlatistá kôrka.
  7. Vyberte mäso z rúry a nechajte ho nejakú chvíľu oddychovať. Potom ho jemne roztiahnite vidličkou alebo ho trhnite pomocou dvoch vidličiek.
  8. Pred podávaním mäso vložte do domácej žemle a pridajte ďalšie suroviny podľa vlastného vkusu, ako napríklad čerstvú zeleninu, omáčky či kyslú kapustu.

Čo sa týka domácej žemle, môžete použiť recept na klasickú domácu žemľu, ktorý môžete nájsť online alebo vo svojich kuchárskych knihách.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *