Krtkova torta na plechu

Samozrejme, tu je recept pre “krtkovu tortu na plechu” napísaný v slovenčine:

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 200 g múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g mletých orechov
  • 300 ml sladkej smotany
  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • rum podľa chuti

 

Mole cake on a baking sheet

Postup:

  1. Vajcia vyšľahajte s cukrom, až kým nedosiahnete penistú hmotu.
  2. Pridajte múku, prášok do pečiva a mleté orechy a opatrne premiešajte.
  3. Rozotrite cesto na plech vystlaný pečiacim papierom a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20-25 minút, alebo kým kôra nezhnedne a nezíská zlatistú farbu.
  4. Počas pečenia kôry si pripravte krém. Do hrnca dajte sladkú smotanu, čokoládu na varenie a maslo a zohrejte na miernom ohni, kým všetko nezrážka a nespojí sa.
  5. Odstavte krém z ohňa a pridajte práškový cukor a rum. Dobre premiešajte.
  6. Keď je kôra upečená, vyberte ju z rúry a nechajte vychladnúť.
  7. Vychladnutú kôru potrite krémom a nechajte všetko stuhnúť.
  8. “Krtkova torta na plechu” je pripravená na podávanie!

Prajem vám dobrú chuť pri tejto lahodnej pochúťke!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *