Ingrediencie:
– 6 vajec
– 200 g práškového cukru
– 200 g mletých orechov
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 lyžička kypriaceho prášku
– 2 lyžice hladkej múky
– šťava a kôra z 1 citróna

 

Citrónová plnka – torta

Príprava:
1. Oddelte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do tuhej peny.
2. Pridajte postupne práškový cukor, žĺtky, mleté orechy, vanilkový cukor, kypriaci prášok, múku, šťavu a kôru z citróna. Všetko dobre premiešajte.
3. Hotové cesto nalejte do vyloženej a vymastenej formy a dajte piecť na 180 stupňov asi 30 minút, kým nebude zlatisté.
4. Po upečení nechajte cesto vychladnúť a potom ho rozkrojte na 2 časti.
5. Na jednu časť natrieť citrónovú plnku, ktorú pripravíme tak, že zmiešame šťavu a kôru z citróna s práškovým cukrom.
6. Na záver položte druhú časť cesta na plnku a tortu nechajte vychladnúť.
7. Na ozdobenie torty môžete použiť kúsky citróna alebo orechy.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *