Sladká hrachová polievka patrí medzi tradičné jedlá na Slovensku. Tu je recept:

Potrebujeme (na 4 porcie):
– 250 gramov sušenej hrachovky
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 strúčik cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžička majoránky
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej rasce

 

Sladká hrachová polievka

Postup:
1. Namočte sušenú hrachovku cez noc do vody.
2. Na začiatku si pripravte zeleninu – olúpeme a nakrájame cibuľu, mrkvu, zemiaky a cesnak na menšie kúsky.
3. V hrnci si rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak až dozlatista.
4. Pridajte hrachovku spolu s vodou, v ktorej bola namočená. Pridajte aj zeleninu – mrkvu a zemiaky.
5. Polievku nechajte variť asi 30 – 40 minút, kým hrachovka a zelenina nezmäknú.
6. Potom pridajte do polievky korenie – soľ, čierne korenie, majoránku, sladkú papriku a rasce.
7. Polievku nechajte ešte povariť asi 10 minút, aby sa korenie a chute dobre prepojili.
8. Ak je polievka príliš hustá, pridajte ešte trochu vody.
9. Polievku môžete podávať s kôprom alebo petržlenom na ozdobu.

Sladká hrachová polievka je skvelým jedlom pre chladné dni a chutí najlepšie s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *