Na prípravu rýchlej karfiolovej polievky budete potrebovať tieto suroviny:

– 1 malý karfiol
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 500 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Rýchla karfiolová polievka

Postup:

1. Karfiol rozoberieme na malé ružičky a dôkladne ich umyjeme v studenej vode.

2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.

3. Na rozohriatom olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto sfarbovať.

4. Pridáme ružičky karfiolu a krátko ich opražíme spolu s cibuľou a cesnakom.

5. Zalejeme vývarom a necháme povariť, kým karfiol nezmäkne. To by malo trvať približne 10-15 minút.

6. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu. Ak chcete polievku ešte jemnejšiu, môžete ju preliať cez sitko.

7. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.

8. Na záver môžeme polievku ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Rýchla karfiolová polievka je hotová a môže sa podávať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *