Zapekaný karfiol so zemiakmi

Tu je jednoduchý recept na zapekaný karfiol so zemiakmi:

Potrebné suroviny:

  • 1 malý karfiol
  • 4-5 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g syra (napríklad ementál alebo plnotučný eidam)
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapekaný karfiol so zemiakmi

Postup:

  1. Karfiol očistite a rozdeľte na menšie ružičky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak až do zlatista.
  3. Pridajte nakrájaný karfiol a zemiaky do panvice a orestujte ich spolu so cibuľou a cesnakom asi 5-7 minút, kým nezmäknú.
  4. Do zapekacej misy vysypte orestovaný karfiol a zemiaky.
  5. Syr nastrúhajte nadrobno a posypte ho nad karfiol a zemiaky.
  6. Vo veľkej miske zmiešajte mlieko, vajcia, soľ a korenie. Nalejte túto zmes do zapekacej misky tak, aby sa rovnomerne rozlievala medzi karfiolom, zemiakmi a syrom.
  7. Zapnite rúru na 180 °C a zapekaciu misu s karfiolom a zemiakmi vložte na strednú úroveň. Pečte asi 30-35 minút, kým sa zapekaný karfiol a zemiaky nezískajú zlatistú farbu.
  8. Po vytiahnutí z rúry nechajte zapekaný karfiol so zemiakmi chvíľu vychladnúť. Pred podávaním ho ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento zapekaný karfiol so zemiakmi je skvelou voľbou ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *