Ak máte chuť na zapekané bravčové rezne v rúre, tu je jednoduchý slovenský recept:

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčovej pečene
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 stredné zemiaky, nakrájané na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 hrnček paradajkového pretlaku alebo pomodoro omáčky
  • 1 hrnček syra, nastrúhaného (napríklad Gouda alebo Cheddar)

 

Zapekané bravčové rezne v rúre

Postup:

  1. Rezne osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Vložíme ich do pekáča alebo opekača, ktorý sme predtým potreli olejom.
  3. Na vrch položíme plátky cibule, zemiakov a cesnaku.
  4. Zalejeme paradajkovým pretlakom alebo pomodoro omáčkou.
  5. Na záver posypeme nastrúhaným syrom.
  6. Pekáč pokryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Nastavíme teplotu na 180 stupňov Celzia.
  7. Pečieme asi 40-45 minút, kým mäso nie je dokonale prepečené a zemiaky sú jemné a zlatisté.
  8. Podávame zapekané bravčové rezne ešte horúce spolu s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, cestovinami alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *