Kokosový krém je skvelým doplnkom pre torty. Tu je recept na kokosový krém, ktorý môžete použiť pre svoju tortu:

Zloženie:

  • 1 plechovka (400 ml) kokosového mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/4 šálky kukuričného škrobu
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky strúhaného kokosu

 

Kokosový krém do torty

Postup:

  1. Vo stredne veľkom hrnci zmiešajte kokosové mlieko a cukor. Priveďte k miernemu varu a varťe 5 minút, často miešajte.
  2. V malej miske rozmiešajte kukuričný škrob vo vode, aby neboli žiadne hrudky. Pridajte škrobovú zmes do hrnca s variacim kokosovým mliekom a dobre premiešajte.
  3. Pokračujte vo varení zmesi na strednej teplote, kým sa nezačne zahustiť (asi 2-3 minúty). Neustále miešajte, aby ste zabránili prichyteniu.
  4. Keďže je zmes zahustená, odstráňte hrniec z tepla a pridajte vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
  5. Presuňte kokosový krém do misky a zakryte povrch potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  6. Po úplnom vychladnutí pridajte strúhaný kokos a premiešajte.
  7. Váš kokosový krém do torty je pripravený na použitie! Namažte ho medzi vrstvy torty alebo použite ako náplň alebo polevu.

Teraz si môžete vychutnať lahodnú a osviežujúcu kokosovú tortu s týmto krémom ako dokonalým doplnkom!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *