Jablkový koláč z hrnčeka

Tu máte recept na ablkový koláč z hrnčeka po slovensky:

Potrebujete tieto suroviny:

  • 1 jablko
  • 4 lyžice múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 1 lyžičku vanilkového cukru
  • štipku soli
  • 3 lyžice mlieka
  • 2 lyžice oleja

 

Jablkový koláč z hrnčeka

Postup:

  1. Jablko ošúpte, odstráňte jadro a nakrájajte ho na malé kúsky.
  2. V hrnčeku zmiešajte suché suroviny: múku, cukor, kypriaci prášok, vanilkový cukor a soľ.
  3. Pridajte mlieko a olej do hrnčeka a premiešajte, aby ste vytvorili hladké cesto.
  4. Na vrch cesta pridajte nakrájané kúsky jabĺk a jemne ich vmiešajte do cesta.
  5. Hrnček dajte do mikrovlnky a pečte na plnom výkone približne 2-3 minúty, alebo kým koláč zvonku pekne vyzadri.
  6. Nechajte koláč vychladnúť niekoľko minút a podávajte ešte teplý.

Dúfam, že si vychutnáte tento jednoduchý a chutný jablkový koláč!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *