Paprikáš z hlivy bez smotany

Paprikáš z hlivy bez smotany. Parikáž alebo teda Maďarské  jedlo, ktoré si záskalo obľubu aj naších končínách vieme pripraviť bez problémov a aj bez použitia smotany. Keďže nie vždy mám doma po ruke smotanu.

Ingrediencie:
– 500 g hlivy
– 1 cibula
– 2 paradajky
– 2 papriky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na varenie

 

Paprikáš z hlivy bez smotany

Postup:
1. Hlivu očistite a nakrájajte na plátky.
2. Cibuľu, paradajky a papriky nakrájajte na drobné kúsky. Cesnak nasekajte.
3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak.
4. Potom pridajte nakrájanú papriku a paradajky a dusíme až kým sa zelenina zmäkne.
5. Pridajte mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti.
6. Na záver pridajte nakrájanú hlivu a dusíme až kým hlivy nie sú mäkké.
7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *