Špagetky patria medzi základné suroviny v každej kuchyni a sú obľúbenou potravinou pre svoju univerzálnosť a jednoduchosť prípravy.
Tento recept na najlepšie špagety vám predstaví klasickú taliansku chuť, ktorá vás očarí svojou intenzitou a vôňou. Pripravte sa na gurmánsky zážitok, ktorý vás presvedčí o tom, že dokonalé jedlo nemusí byť zložité.
Ingrediencie:
– 400 g špagiet
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 malá cibuľa
– 400 g paradajkového pretlaku
– 1 bobkový list
– 1 štipka sušeného tymianu
– 1 štipka sušeného oregana
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup:
1. Uvarte špagety v osolenej vode podľa návodu na obale, až kým nebudú al dente (pružné na hryz).
2. Medzitým nakrájajte cesnak a cibuľu nadrobno.
3. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte cesnak a cibuľu, až kým nebudú voňavé a ľahko zosivnuté.
4. Pridajte paradajkový pretlak, bobkový list, tymian a oregano. Nechajte zmesou prevrieť a potom ju prikryte a nechajte pomaly vrieť asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
5. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
6. Odokryté špagety odcedíme a priamo z hrnca ich vložíme do paradajkovej omáčky na panvici. Dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozdelila.
7. Naservírujte horúce špagety na tanier a ozdobte čerstvou nasekanou bazalkou.
Tieto perfektne uvárené špagety s paradajkovou omáčkou sú ideálne na večeru pre celú rodinu alebo aj na hosťovanie priateľov. Ľahko ich môžete obohatiť o ďalšie ingrediencie, ako sú mleté mäso, huby alebo šunka, podľa vlastných chuťových preferencií. Hlavným tajomstvom je však kvalita surovín a dostatočný čas na prepojenie všetkých chutí. Buon appetito!
2) Najlepšie špagety – Recept
Tu je pre vás recept na najlepšie špagety:
Ingrediencie:
- 300 g špagiet
- 2 PL olivového oleja
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 čl (čajová lyžička) sušeného oregana
- 1 čl sušeného bazalku
- soľ a čerstvo namletý čierny korenie podľa chuti
- 100 g strúhaného syra (parmezán alebo horec)
- čerstvá bazalka na ozdobenie
Pokyny:
- V hrnci uvaríme špagety podľa pokynov na obale v osolenej vode, až kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a stranou necháme.
- Na panvici zahrejeme olivový olej pri strednom ohni. Po minúte pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a dusíme, kým sa stanú mäkkými a ľahko zlato-hnedými.
- Pridáme paradajkový pretlak, oregano a bazalku. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Necháme zmes variť na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa zoshtučnila.
- Do omáčky pridáme uvarené špagety a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Podávame so strúhaným syrom a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť! Ak potrebujete ďalšie recepty, neváhajte sa spýtať.
Sú fakt najlepšie Lucia, no predsa nájdem na internete aj lepšie.
Prepáč Lucka..
No konečne som našla čo si pripravím na obedík.