Najlepšie špagety - Recept

Špagetky patria medzi základné suroviny v každej kuchyni a sú obľúbenou potravinou pre svoju univerzálnosť a jednoduchosť prípravy.

Tento recept na najlepšie špagety vám predstaví klasickú taliansku chuť, ktorá vás očarí svojou intenzitou a vôňou. Pripravte sa na gurmánsky zážitok, ktorý vás presvedčí o tom, že dokonalé jedlo nemusí byť zložité.

Ingrediencie:

– 400 g špagiet
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 malá cibuľa
– 400 g paradajkového pretlaku
– 1 bobkový list
– 1 štipka sušeného tymianu
– 1 štipka sušeného oregana
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvá bazalka na ozdobenie

Postup:

1. Uvarte špagety v osolenej vode podľa návodu na obale, až kým nebudú al dente (pružné na hryz).

2. Medzitým nakrájajte cesnak a cibuľu nadrobno.

3. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte cesnak a cibuľu, až kým nebudú voňavé a ľahko zosivnuté.

4. Pridajte paradajkový pretlak, bobkový list, tymian a oregano. Nechajte zmesou prevrieť a potom ju prikryte a nechajte pomaly vrieť asi 15 minút, aby sa chute prepojili.

5. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

6. Odokryté špagety odcedíme a priamo z hrnca ich vložíme do paradajkovej omáčky na panvici. Dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozdelila.

7. Naservírujte horúce špagety na tanier a ozdobte čerstvou nasekanou bazalkou.

Tieto perfektne uvárené špagety s paradajkovou omáčkou sú ideálne na večeru pre celú rodinu alebo aj na hosťovanie priateľov. Ľahko ich môžete obohatiť o ďalšie ingrediencie, ako sú mleté mäso, huby alebo šunka, podľa vlastných chuťových preferencií. Hlavným tajomstvom je však kvalita surovín a dostatočný čas na prepojenie všetkých chutí. Buon appetito!

 

Najlepšie špagety - Recept
Najlepšie špagety – Recept

2) Najlepšie špagety – Recept

Tu je pre vás recept na najlepšie špagety:

Ingrediencie:

  • 300 g špagiet
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 čl (čajová lyžička) sušeného oregana
  • 1 čl sušeného bazalku
  • soľ a čerstvo namletý čierny korenie podľa chuti
  • 100 g strúhaného syra (parmezán alebo horec)
  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Pokyny:

  1. V hrnci uvaríme špagety podľa pokynov na obale v osolenej vode, až kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a stranou necháme.
  2. Na panvici zahrejeme olivový olej pri strednom ohni. Po minúte pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a dusíme, kým sa stanú mäkkými a ľahko zlato-hnedými.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, oregano a bazalku. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Necháme zmes variť na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa zoshtučnila.
  4. Do omáčky pridáme uvarené špagety a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Podávame so strúhaným syrom a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť! Ak potrebujete ďalšie recepty, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

2 Comments

  1. Lila píše:

    Sú fakt najlepšie Lucia, no predsa nájdem na internete aj lepšie.
    Prepáč Lucka..

  2. Danka píše:

    No konečne som našla čo si pripravím na obedík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *