Leviathan špagety - Recept

Leviathan špagety sú jedným z najobľúbenejších a najchutnejších cestovín na svete. Táto sýta a výdatná špecialita pochádza z talianskej kuchyne a je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov cestovín. Recept je jednoduchý, ale výsledok je úžasne lahodný a sýty. Skvelá voľba pre obed alebo večeru v kruhu rodiny či priateľov.

Recept na Leviathan špagety:

Suroviny:
– 500 g špagiet
– 400 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo zmesi)
– 1 veľká cibuľa, nahrubo nasekaná
– 3 strcky cesnaku, nasekaného
– 2 konzervy paradajkového pretlaku (á 400 g)
– 1 konzerva štučiek alebo mletých paradajok (400 g)
– 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty
– 1/2 šálky suchého červeného vína (voliteľné)
– 1 bobkový list
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

1. V hrnci zo silného dna osmažte na olivovom oleji mleté mäso, kým nie je krásne opečené. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte 2-3 minúty.

2. Prilejte paradajkový pretlak, štučky alebo mleté paradajky, paradajkovú pastu, červené víno (ak používate), bobkový list a ochutené soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.

3. Zmes dobre premiešajte a nechajte pritvrdo vариť približne 20 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nespeje. Počas varenia občas premiešajte.

4. Zatiaľ čo omáčka vrie, uvarte podľa návodu na obale špagety al dente v oblasti osolenej vode.

5. Zceďte špagety a premiešajte ich s hotovou omáčkou. Podávajte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opraženými cesnakovými krájanými krúžkami (voliteľné). Môžete podávať s čerstvým chlebom alebo parmezánom.

Dobrú chuť!

 

2) Leviathan špagety – Recept

Budeme potrebovať..

Ingrediencie:

  • 500 gramov špagiet
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 konzerva (400 gramov) drvených paradajok
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia červenej papriky (voliteľné)
  • 500 gramov mletej hovädzej alebo bravčovej šunky
  • 1/2 pohára strúhaného parmezánu
  • Čerstvé lístky bazalky na ozdobu

Postup:

  1. Varíme špagety podľa inštrukcií na obale, aby zostali “al dente”. Potom ich opláchneme a stranou odložíme.
  2. Na panvici na strednom ohni orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nesprevonia sa vôňa.
  3. Pridáme mleté mäso na panvicu a opečieme ho do doby, kým nie je hnedej farby. Zabezpečíme, aby sa mäso rozpadlo na malé kúsky.
  4. Pridáme drvené paradajky, paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ, čierne korenie a korenie červenej papriky (ak sa rozhodnete ho pridať). Varíme asi 10 minút, aby sa chute spojili.
  5. Pridáme uvarné špagety na panvicu a premiešame, aby sa špagety obalili omáčkou.
  6. Podávame “Leviathan” špagety teplé, posypané strúhaným parmezánom a ozdobené čerstvými lístkami bazalky.

Dobrú chuť k vašim “Leviathan” špagetám! Dajte mi vedieť, ak vám môžem pomôcť s niečím ďalším.

Similar Posts

One Comment

  1. Sisa píše:

    Prvýkrat počujem že existujú nejaké takéto špagety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *