Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

Príprava zapekaných kuracích rezňov s broskyňou a ryžou je jednoduchá a chutná. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Zloženie:

  • 4 kusy kuracích rezňov
  • 2 broskyne (olúpané a nakrájané na tenké krúžky)
  • 1 šálka dlhozrnnej ryže
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvité)
  • 1 šálka paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

 

Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V hrnci varíme ryžu podľa pokynov na obale a odstavíme ju na stranu, keď je ešte celkom mierne tvrdá.
  3. Na panvici zahrejeme olivový olej a osmahneme cibuľu dozlatista. Potom pridáme cesnak a opekáme ho ešte asi 1 minútu.
  4. Kuracie rezne osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme ich na panvicu a opekáme z oboch strán, kým nie sú dobre upečené.
  5. Keď sú kuracie rezne hotové, odložte ich na stranu a na panvicu pridajte broskyne. Smažíme ich asi 2 minúty z oboch strán, aby sa zjemnili.
  6. Vhodíme paradajkový pretlak a dobre premiešame. Ochutnáme soľou a korením a necháme omáčku povariť pár minút, aby sa stiahla a zhustla.
  7. Do zapekacej misy premiestnime polovicu ryže. Na vrch položíme kuracie rezne a prelejeme omáčkou s broskyňami. Na to pridáme zvyšok ryže.
  8. Zapekaciu misku pokryjeme a dáme do predhriatej rúry. Pečieme asi 20-25 minút, kým sa ryža dobre prevarí a všetky chute sa prepoja.
  9. Hotové jedlo ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Dúfam, že tento recept vám chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa ma opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *