Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

Príprava zapekaných kuracích rezňov s broskyňou a ryžou je jednoduchá a chutná. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Zloženie:

  • 4 kusy kuracích rezňov
  • 2 broskyne (olúpané a nakrájané na tenké krúžky)
  • 1 šálka dlhozrnnej ryže
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvité)
  • 1 šálka paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

 

Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V hrnci varíme ryžu podľa pokynov na obale a odstavíme ju na stranu, keď je ešte celkom mierne tvrdá.
  3. Na panvici zahrejeme olivový olej a osmahneme cibuľu dozlatista. Potom pridáme cesnak a opekáme ho ešte asi 1 minútu.
  4. Kuracie rezne osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme ich na panvicu a opekáme z oboch strán, kým nie sú dobre upečené.
  5. Keď sú kuracie rezne hotové, odložte ich na stranu a na panvicu pridajte broskyne. Smažíme ich asi 2 minúty z oboch strán, aby sa zjemnili.
  6. Vhodíme paradajkový pretlak a dobre premiešame. Ochutnáme soľou a korením a necháme omáčku povariť pár minút, aby sa stiahla a zhustla.
  7. Do zapekacej misy premiestnime polovicu ryže. Na vrch položíme kuracie rezne a prelejeme omáčkou s broskyňami. Na to pridáme zvyšok ryže.
  8. Zapekaciu misku pokryjeme a dáme do predhriatej rúry. Pečieme asi 20-25 minút, kým sa ryža dobre prevarí a všetky chute sa prepoja.
  9. Hotové jedlo ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Dúfam, že tento recept vám chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa ma opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • 1 plechovka konzervovaných broskýň (alebo čerstvé broskyne)
  • 200 g ryže (dlhozrnnej alebo basmati)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 150 g strúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • bylinky (napr. tymián alebo oregáno) na dochutenie

Postup:

  1. Príprava ryže: Ryžu prepláchnite pod studenou vodou. V hrnci priveďte k varu 400 ml vody, pridajte ryžu a štipku soli. Varíme na miernom ohni asi 15–20 minút, alebo kým nie je ryža uvarená. Po uvarení ju sceďte a dajte na bok.

  2. Príprava kuracích rezňov: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké pláty. Osolte a okoreňte ich z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie rezne z oboch strán opečte dozlatista, cca 5 minút z každej strany. Potom ich vyberte a nechajte vychladnúť.

  3. Zelenina: Na tej istej panvici na troške oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až sú zlatisté.

  4. Príprava broskýň: Konzervované broskyne scedíme z nálevu a nakrájame na plátky (ak používate čerstvé broskyne, olúpte ich a nakrájajte na kocky).

  5. Zostavenie jedla: Do zapekacej misy najprv rozložte uvarenú ryžu. Potom na ryžu uložte opečené kuracie rezne, na ktoré naskladajte orestovanú cibuľu a cesnak. Na to ešte pridajte nakrájané broskyne.

  6. Zaliatie smotanou: V miske zmiešajte smotanu na varenie s bylinkami, soľou a korením. Tieto ingrediencie potom rovnomerne rozlejte po rezňoch a broskyniach.

  7. Zapekanie: Celú zmes posypte strúhaným syrom. Zapekaciu misu vložte do predhriatej rúry (na 180 °C) a pečte asi 25–30 minút, alebo kým syr nebude zlatistý a zlatistý.

  8. Podávanie: Po upečení nechajte jedlo chvíľu vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *