Ak hľadáte recept na zapekané kuracie mäso so slaninou po slovensky, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ho pripraviť:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 8 plátkov slaniny
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • ½ čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • ½ čajovej lyžičky suchého tymiánu
  • ½ čajovej lyžičky suchého rozmarínu
  • ½ šálky strúhanky
  • 2 lyžice cesnaku, nakrájaného na malé kúsky
  • 1 vajce, rozšľahané

 

Zapekané kuracie mäso so slaninou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Kuracie prsia rozkrojte na polovicu a osolte a okoreňte ich čiernym korením, morskou soľou, sladkou paprikou, tymiánom a rozmarínom.
  3. Na oleji osmahnite slaninu na strednom ohni, až kým nebude krehká. Odstráňte ju z panvice a nechajte ju odkvapkať na kuchynskom papieri.
  4. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú mäkké a ľahko prehýbateľné.
  5. Do zapekacej misy vložte kuracie mäso a navrch položte cibuľu a cesnak. Potom na každé kúsok mäsa položte plátok slaniny.
  6. V miske zmiešajte strúhanku s cesnakom. V ďalšej miske rozšľahajte vajce.
  7. Každý kúsok mäsa namažte vajcom a potom ho obaľte v strúhance. Umiestnite ich vedľa seba do zapekacej misy.
  8. Pečte v rúre 25-30 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené.
  9. Podávajte ešte horúce s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so segedínskou kapustou, pečenými zemiakmi, alebo zeleninovým šalátom.

Dúfam, že si vychutnáte tento recept!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *