Ak hľadáte recept na zapekané kuracie mäso so slaninou po slovensky, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ho pripraviť:
Suroviny:
- 4 kuracie prsia
- 8 plátkov slaniny
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- ½ čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
- ½ čajovej lyžičky suchého tymiánu
- ½ čajovej lyžičky suchého rozmarínu
- ½ šálky strúhanky
- 2 lyžice cesnaku, nakrájaného na malé kúsky
- 1 vajce, rozšľahané
Zapekané kuracie mäso so slaninou
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Kuracie prsia rozkrojte na polovicu a osolte a okoreňte ich čiernym korením, morskou soľou, sladkou paprikou, tymiánom a rozmarínom.
- Na oleji osmahnite slaninu na strednom ohni, až kým nebude krehká. Odstráňte ju z panvice a nechajte ju odkvapkať na kuchynskom papieri.
- Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú mäkké a ľahko prehýbateľné.
- Do zapekacej misy vložte kuracie mäso a navrch položte cibuľu a cesnak. Potom na každé kúsok mäsa položte plátok slaniny.
- V miske zmiešajte strúhanku s cesnakom. V ďalšej miske rozšľahajte vajce.
- Každý kúsok mäsa namažte vajcom a potom ho obaľte v strúhance. Umiestnite ich vedľa seba do zapekacej misy.
- Pečte v rúre 25-30 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené.
- Podávajte ešte horúce s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so segedínskou kapustou, pečenými zemiakmi, alebo zeleninovým šalátom.
Dúfam, že si vychutnáte tento recept!