Halušky z mandľovej múky

Halušky sú tradičné slovenské jedlo, ktoré sa zvykne pripravovať z pšeničnej múky. Ak máte radi netradičné varianty, vyskúšajte tento recept na halušky z mandľovej múky. Tento jednoduchý recept je nielen chutný, ale tiež vhodný pre tých, ktorí sa snažia obmedziť príjem obyčajnej múky.

Mandľová múka dodá haluškám špecifickú chuť a zaujímavú štruktúru. Pusťte sa do prípravy a vychutnajte si túto lahôdku v novom a zdravšom prevedení!

Príprava halušiek z mandlovej múky:

Suroviny:
– 200 g mandlovej múky
– 1 vajce
– 1/2 šálky vody
– štipka soli

 

Halušky z mandľovej múky

Postup:
1. Do veľkej misky nalejte mandlovú múku.
2. V malej miske rozšľahajte vajce.
3. Pridajte vodu a štipku soli k vyšľahanému vajcu a premiešajte.
4. Zmes postupne nalejte do misky s mandlovou múkou a pomocou špachtľou alebo rukami spojte do hladkej cesta.
5. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a navinutej mandľovej múky na placky hrúbky asi 3 mm.
6. Placky nakrájajte na tenké prúžky a nechajte ich uschnúť na vzduchu asi 30 minút.
7. Pripravte si vriacu osolenú vodu a vložte do nej halušky varíte pár minút, až kým nevyplávajú na povrch.
8. Potom ich sceďte a môžete podávať s omáčkou alebo grilovaným mäsom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *