Bravčový paprikáš bez smotany

Bravčový paprikáš bez smotany je ideálny ako na všedný deň, tak aj doberý recept na Nedeľný stôl. Pripravovala som ho takmer pre týdždňom a teda vám tu pridám aj receptík.

Suroviny:
– 500 g bravčového mäsa (plece alebo krk)
– 2 veľké cibule
– 2 červené papriky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– 1 lyžica hladkej múky
– soľ, čierne korenie
– olej na cibule

 

Bravčový paprikáš bez smotany

Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a osolíme.
2. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na oleji.
3. Pridáme nastrúhané papriky a mletú papriku. Seedľujeme a zalejeme vodou.
4. Mäso pridáme k cibuli a dusíme spolu pod pokrievkou, kým mäso nebude mäkké.
5. Po uvarení pripriame z každého lyžice hladkej múky a zaprášime cibuľu.
6. Dochucíme soľou a mletým korením podľa chuti.
7. Paprikáš podávame s cestovinami alebo knedlami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *