Domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou

Tu máte recept na domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou:

Suroviny:

  • 1 kg jahôd
  • 700 g trstinového cukru
  • štipka mletej škorice

 

Domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou

Postup:

  1. Jahody opláchnite, osušte a vykoste. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci zmiešajte jahody, trstinový cukor a škoricu. Nechajte zmes pustiť šťavu po dobu 30 minút.
  3. Po 30 minútach začnite zmes pomaly variť na miernom ohni. Občas miešajte, aby sa cukor úplne rozpustil a zmes sa nespekla.
  4. Variť pokračujte asi 40-50 minút, alebo kým džem nezhustne. Skúšku zhustnutosti môžete urobiť tak, že nalejete trochu džemu na chladný tanier. Ak zostane stáť a nevyteká, je hotový.
  5. Po dosiahnutí želanej konzistencie odstráňte hrniec z ohňa a nechajte džem stuhnúť.
  6. Keď sa džem vychladne, nalejte ho do sterilizovaných pohárov a dobre ich uzavrite. Skladujte v chlade.

Je to jednoduchý recept, ktorý vám umožní si vychutnať chutný domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *