Pavlová torta recept

Prečo pripravujem tento nezvyčajný recept na pavlovú tortu? Pretože chcem prekvapiť svojich hostí niečím novým a originálnym. Táto špeciálna verzia populárneho dezertu je inšpirovaná tradičnými slovenskými zvykmi a chuťami. Pridajme sa k nim ingrediencie a pokračujme v príprave:

Ingrediencie:
– 4 bielka
– 250 g práškového cukru
– 1 lyžička octu
– 1 lyžica kukuričného škrobu
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– 300 ml šľahačky
– Čerstvé ovocie na ozdobenie

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 150°C.
2. Bielka vyšľaháme do tuha a postupne pridávame práškový cukor, kým sa nevytvoria lesklé špičky.
3. V malej miske zmiešame ocot, kukuričný škrob a vanilkový extrakt. Pridáme k vyšľahaným bielkam a jemne premiešame.
4. Na plech s pečiacim papierom vytvarujeme kruhovú podobu a vložíme do predhriatej rúry. Piekeme asi 1 hodinu, kým nebude vonkajšok krásne krehký a suchý.
5. Po vychladnutí na plechu prenášame na tortový podnos.
6. Vyšľaháme šľahačku a natrie muž z nej pavlova tortu.
7. Na záver ozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.

Táto nezvyčajná pavlova torta s tradičnými slovenskými tónmi určite poteší vašich hostí a stane sa hitom každej oslavy. Skúste ju pripraviť aj vy a nechajte sa okúzliť jedinečnou kombináciou chutí!

 

Pavlová torta recept - Krémová

2) Pavlová torta recept – Krémová

Ingrediencie:
– 6 vajec
– 200 g cukru
– 200 g hladkej múky
– 1 balíček prášku do pečiva
– 1 balíček vanilkového cukru
– 200 ml mlieka

Na krém:
– 500 ml smotany na šľahanie
– 100 g cukru
– 100 g kakaa
– 1 balíček želatíny

Postup:
1. Pečte korpusy torty. V miske zmiešajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte mlieko a postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
2. Zmes nalejte do vymastenej a vysypanej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 minút.
3. Nechajte korpusy vychladnúť a potom ich rozkrojte na 3 pláty.
4. Pripravte krém. Smotanu na šľahanie vyšľahajte s cukrom a kakaom, želatínu namočte v trochu vody a potom ju rozpustite na miernom ohni. Pridajte do smotany a dobre premiešajte.
5. Na prvý plát natriasa krém, potom pridajte druhý plát a znova natriasa krém. Nakoniec položte tretí plát a celú tortu po obvode a na vrchole potrite zvyšným krémom.
6. Nechajte tortu odpočíva v chladničke aspoň 4 hodiny pred podávaním.

Dobrú chuť!

Torta Pavlova s ovocím | Viktor Nagy | recepty

 

Pavlová torta recept - Koláč
Pavlová torta recept – Koláč

3) Pavlová torta recept – Koláč

Pavlová torta je populárny a lahodný dezert so základnými zložkami, ktoré sú cukor, bielka a ocot. Tu je recept na prípravu Pavlovej torty po slovensky:

Suroviny:
– 4 bielka
– 200 g cukru
– 1 lyžica ocotu
– 1 lyžica kukuričného škrobu
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– Šľahačka na polevu
– Čerstvé ovocie na ozdobu (napr. jahody, maliny alebo kiwi)

Postup:
1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu.
2. Postupne pridávame cukor a ocot a ďalej šľaháme, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3. Nakoniec vmiešame kukuričný škrob a vanilkový extrakt.
4. Na plech s papierom na pečenie vytvarujeme kruh z pripravenej hmoty a vytvoríme jamku v strede.
5. Pečieme v predhriatej rúre na 120 stupňov asi 1,5 hodiny.
6. Po upečení necháme Pavlovú tortu vychladnúť v rúre.
7. Na vychladenú Pavlovú tortu nanesieme šľahačku a ozdobíme čerstvým ovocím.

Pavlová torta je pripravená na podávanie a môžeme ju okamžite servírovať svojim blízkym a priateľom. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Tamara píše:

    Tradičná a užastná torta. Nemám čo k tomu dodať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *