Hŕstková polievka s udeným

V tomto recepte vám predstavíme netradičnú kombináciu hrstkovej polievky s údeným mäsom. Táto chutná a sýta polievka určite poteší vaše chuťové bunky.

Táto jedinečná kombinácia chutí určite poteší vaše chuťové poháriky. Na prípravu budete potrebovať hrstku kvalitného údeného mäsa, zeleninu a bylinky podľa vlastného vkusu.

Postup:
1. Na začiatok si pripravte hrstku kvalitného údeného mäsa a nakrájajte ho na tenké plátky.
2. V hrnci si na rozohriatom oleji orestujte nakrájanú cibuľu, kým nezhnedne.
3. Pridajte nakrájanú zeleninu podľa vlastného výberu (napr. mrkvu, zeler, petržlen) a spolu s údeným mäsom ich krátko orestujte.
4. Zalejte zeleninu a mäso vodou a nechajte povariť do zmäknutia zeleniny.
5. Na záver pridajte do polievky bylinky podľa vlastného vkusu (napr. petržlenovú vňať, tymián) a dochutte soľou a čiernym korením.
6. Podávajte teplú s kôrkovým chlebom a užite si jedinečnú chuť háklivej polievky!

 

Hŕstková polievka s udeným - 2

2) Hŕstková polievka s údeným

Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 200 g udeného mäsa
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, majoránka

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji vo veľkom hrnci.
2. Pridáme nakrájané mrkvy a zemiaky a orestujeme ich spolu s cibuľou.
3. Zalejeme vodou, pridáme udené mäso a necháme variť na miernom ohni asi 30 minút.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou podľa chuti.
5. Hotovú polievku podávame teplú a môžeme ozdobiť bylinkami.

Dobrú chuť!

 

 

Hŕstková polievka s údeným

Hŕstková polievka s údeninou (výborná) ???? (by Foky93)

3) Hŕstková polievka s údeným

Suroviny:
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 150 g udeného mäsa (napr. šunka)
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica múky
– 1 liter vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá paprika podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, mrkvu a zemiaky na malé kocky a udené mäso na malé kúsky.
2. Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme na kocky nakrájané udené mäso.
3. Pridáme mrkvu a zemiaky a za stáleho miešania orestujeme asi 5 minút.
4. Pridáme múku a dobre premiešame.
5. Nalejeme vývar, pridáme soľ, korenie a papriku podľa chuti a necháme variť asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
6. Polievku dochutíme podľa chuti a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Monika píše:

    Hŕstková polevka s dlhým Ŕ.
    Ale inak fakt dobrý receptík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *