Kačacia polievka - recept

Tu máte recept na káčaciu polievku:

Zloženie:

  • 1 celá káča (kľačka)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korenie
  • 2 korenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 1 štipka majoránky
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 500 ml kvalitného hovädzieho vývaru

 

Kačacia polievka – recept

Postup:

  1. Káču dôkladne očistite od peria a tuku.
  2. Opláchnite ju pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Cibuľu olúpte a nakrájajte na drobné kúsky. Mrkvu a petržlenové korenie očistite a nakrájajte na kolieska.
  4. Do hrnca s vriacou osolenou vodou vložte kúsky káča, cibuľu, mrkvu, petržlenové korenie, korenie, bobkový list, majoránku a mleté čierne korenie.
  5. Pridajte hovädzí vývar a varíme na miernom ohni približne 1 a pol hodiny, kým mäso nie je mäkké a polievka je dobre prevarná.
  6. Po uvarení polievku sceďte a podávajte horúcu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *