Tu máte recept na káčaciu polievku:
Zloženie:
- 1 celá káča (kľačka)
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 petržlenové korenie
- 2 korenie
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 bobkový list
- 1 štipka majoránky
- 1 štipka mletého čierneho korenia
- 500 ml kvalitného hovädzieho vývaru
Kačacia polievka – recept
Postup:
- Káču dôkladne očistite od peria a tuku.
- Opláchnite ju pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na drobné kúsky. Mrkvu a petržlenové korenie očistite a nakrájajte na kolieska.
- Do hrnca s vriacou osolenou vodou vložte kúsky káča, cibuľu, mrkvu, petržlenové korenie, korenie, bobkový list, majoránku a mleté čierne korenie.
- Pridajte hovädzí vývar a varíme na miernom ohni približne 1 a pol hodiny, kým mäso nie je mäkké a polievka je dobre prevarná.
- Po uvarení polievku sceďte a podávajte horúcu.
Dobrú chuť!