Tu je recept na zeleninovú polievku s kelom po slovensky:

Suroviny:

  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na malé kúsky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 200 g čerstvého kelu, nasekaného na tenké prúžky
  • 1 konzerva nasekaných paradajok
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na opraženie

 

Zeleninová polievka s kelom

Postup:

  1. Rozohrejte hrniec na strednom plameni a pridajte olivový olej.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.
  3. Pridajte zemiaky, mrkvu a papriku a opražte ich asi 5 minút, kým sa zemiaky začnú trochu mäknúť.
  4. Pridajte kel a paradajky a premiešajte.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu.
  6. Znížte teplotu a nechajte polievku vrieť asi 15-20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Podávajte teplú zeleninovú polievku s kelom s čerstvým chlebom alebo krutónmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *