Ingrediencie:
– 250 g cíceru
– 1 malá cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 1 zelená paprika
– 1 konzerva paradajkových krúžkov (400 g)
– 1 liter zeleninového vývaru
– Soľ, čierne korenie, mletá paprika, cesnakový prášok, mletá rasca, olej na smaženie

 

Najlepšia cícerová polievka

Postup:
1. Cícer si dajte cez noc namočiť do vody, potom ho sceďte a dajte variť vo vývare, až kým nebude mäkký.
2. Na trochu oleja osmažte nasekanú cibuľu, cesnak, nakrájanú papriku a mrkvu.
3. Pridajte do zmesi rajčiny, osolte a opepřte, pridajte mletú papriku, cesnakový prášok a rasca.
4. Keď je cícer uvarený, pridajte zeleninu a nechajte variť ešte cca 10 minút.
5. Dochutite soľou a korením podľa vlastnej chuti.
6. Podávajte teplé s kôrkovým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *