Kyslá šošovicová polievka

Kyslá šošovicová polievka bola v minulosti pokrmom najmä boháčov a vyššej vrstvy obyvateľstva. Je to nízkotučná a nízkokalorická strukovina. Je veľmi cennou potravinou.

Je bohatá na vápnik, železo, selén, fosfor, zinok, vitamíny B1, B2, B6 a enzýmy. Obsahuje aj organické kyseliny a lecitín.

 

Kyslá šošovicová polievka

Šošovicová polievka na kyslo - video recept | video recipe of Sour Lentil Soup

Kyslá šošovicová polievka je tradičný slovenský pokrm, ktorý býval často spojený s vyššími vrstvami obyvateľstva v minulosti. Táto polievka je známa pre svoj vysoký obsah vápnika, železa, selénu, fosforu, zinku a vitamínov skupiny B, ako napríklad vitamíny B1, B2 a B6. Okrem toho obsahuje aj organické kyseliny a lecitín.

 

Dúfam, že Vás tento recept zaujal! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *