Polievka z kyslej kapusty s hubami

Ak chcete pripraviť polievku z kyslej kapusty s hubami, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g huby (napríklad žampióny alebo šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru

 

Polievka z kyslej kapusty s hubami

Postup:

  1. Kyslú kapustu dôkladne opláchnite, aby ste odstránili prebytočnú kyslosť. Nakrájajte ju na menšie kúsky.
  2. Huby očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
  3. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
  4. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa stanú mäkkými a ľúbeznými. Pridajte k tomu mletú sladkú papriku a rasce a miešajte asi 1 minútu.
  5. Pridajte do hrnca kyslú kapustu, huby a zemiaky. Orestujte približne 5 minút, aby sa ingrediencie trochu zoskupili.
  6. Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 30 až 40 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  8. Polievku podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dúfam, že vám táto receptúra pomohla. Dobrú chuť! Polievka z kylsej kapusty na veľa spôsobou. Nájdete aj na linku veľa tejto vety.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *