Polievka z kyslej kapusty

Recept na polievku z kyslej kapusty:

Potrebujeme:
– 400 g kyslej kapusty
– 1 cibuľu
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu oleja
– 1 lyžicu hladkej múky
– 1 lyžicu papriky
– 1 lyžicu mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 g údeného mäsa (napr. údená slanina, klobása)

 

Polievka z kyslej kapusty

Postup:
1. Na panvici si rozpálime olej a orestujeme na ňom jemne nakrájanú cibuľu, cesnak a mäso. Keď sa mäso zľahka opraží, pridáme papriku a rasce. Orestujeme ešte pár minút, aby sa všetky chute spojili.
2. Zmiešame múku s vodou a rozmiešame do hladka. Pridáme ju do panvice a za stáleho miešania necháme zmes zovrieť.
3. Zeler a mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
4. Do hrnca s vývarom pridáme zeleninu a uvaríme do mäkka.
5. Následne pridáme orestovanú zmes z panvice a kyslú kapustu. Polievku osolíme a okoreníme.
6. Na miernom ohni povaríme ešte pár minút, aby sa všetky chute prepojili.
7. Hotovú polievku môžeme podávať s kúskami chleba alebo pečivom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *