Na prípravu pravej ostrokyselej polievky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 500 g zemiakov
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 papriky (červenú a zelenú)
– 2 paradajky
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžicu mletej sladkej papriky
– 1 lyžičku mletej ostrej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 citrón
– 1 zväzok petržlenovej vňate

 

Pravá ostrokyslá polievka

Postup:

1. Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne nakrájajte. Papriky a paradajky očistite a pokrájajte na menšie kúsky.

2. Na väčšom hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až kým nezačnú meniť farbu. Potom pridajte mletú sladkú a ostrú papriku a nechajte orestovať ešte pár minút.

3. Do hrnca pridajte nakrájané zemiaky, papriky a paradajky. Premiešajte a podlejte vodou, tak aby všetko bolo pokryté. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.

4. Polievku varte na miernom ohni, kým sa zemiaky neuvária do mäkka. Môžete prípadne pridať ešte trochu vody, ak je polievka príliš hustá.

5. Keď sú zemiaky mäkké, odstavte hrnec z ohňa a polievku rozmixujte pomocou štiavničky na hladkú konzistenciu.

6. Pred podávaním pridajte do polievky šťavu z jedného citróna a jemne rozmiešajte. Dozdobte jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Hotovú pravú ostrokyseľú polievku môžete podávať s chlebom a podľa chuti ju môžete ešte dochutiť soľou a korením. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *