Šľahačková roláda z pusinkového cesta

Šľahačková roláda je výborný dezert, ktorý mnohí radi ochutnajú. Ak ju chcete pripraviť “po slovensky”, môžete nasledovať tento jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 ml šľahačky na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru

 

Šľahačková roláda z pusinkového cesta

Postup:

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha a postupne pridávame cukor a vanilkový cukor.
  2. Kým bielky šľaháme, žĺtka si rozmiešame vidličkou a potom ich opatrne vmiešame do bielkového snehu.
  3. Na konci vmiešame múku a jemne premiešame, aby sme zachovali vzdušnosť cesta.
  4. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme ho na rovnomernú vrstvu.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 10-15 minút, kým cesto zľahka nezhnedne a získa pružnosť. Necháme vychladnúť.
  6. Na druhej strane papiera na pečenie si pripravíme uterák navlhčený vodou, ktorý použijeme na zvinutie rolády.
  7. Keď je cesto dostatočne vychladnuté, opatrne ho prevrátite na navlhčený uterák a pomaly zviniete do rolády. Necháme ju vytvarovať sa v uteráku počas pár minút.
  8. Vo whipe šľahačke vyšľaháme cukor na šľahačku. Následne rolovanú roládu roztvorenou šľahačkou potrieme, zvnútra aj zvonku. Ak máme zvyšok, môžeme ho použiť aj na dekoráciu vrchnej časti.
  9. Hotovú roládu necháme vychladnúť v chladničke, ideálne niekoľko hodín, aby získala potrebnú konzistenciu.
  10. Pred podávaním môžeme šľahačkovú roládu ešte ozdobiť čerstvými ovocím, strúhankou zo čokolády alebo inými dobrotyami podľa vlastného vkusu.

Dúfam, že vám šľahačková roláda po slovensky chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *