Parížske rožky bez orechov

Parížske rožky bez orechov ale za to stále s kvalitným čokoládovým krémom na vrchu.
Dnes si prpravíme niečo čo nám osladí deň. Poďme na to..

K príprave prvých parížsky rožkov budeme potrebovať tieto ingrediencie.

Ingrediencie:
– 250 g hladkej múky
– 200 g masla
– 100 g práškového cukru
– 1 vanilkový cukor
– 1 bielko

Postup:
1. Vo veľkej mise zmiešajte hladkú múku s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.
2. Pridajte maslo nakrájané na kocky a začnite krájať s múkou, až kým nevznikne drobivá zmes.
3. Potom pridajte bielko a rýchlo vytvorte hladké cesto.
4. Zabalené cesto nechajte minimálne 30 minút odpočívať v chladničke.
5. Po odpočinku rozvaľkajte cesto na tenkú placku a vyrežte ho na menšie prúžky.
6. Z každého prúžku zrolujte rožok a položte ho na plech s papierom na pečenie.
7. Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 10-12 minút, kým rožky nezačnú zlato hnedieť.
8. Po upečení nechajte parížske rožky úplne vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

 

Parížske rožky bez orechov - 2

2) Parížske rožky bez orechov

V tomto recepte som pridala o trošku menej cukrtu. Ke´dže tie predtým mi prišli veľmi sladké.

Suroviny:
– 1 listové cesto
– 250 g maslo
– 80 g práškový cukor
– vanilkový cukor
– 200 g čokoláda
– 100 g smotana na šľahanie
– 1 vajce

Postup:
1. Rozvaľkáme listové cesto na tenkú placku a nakrájame na trojuholníky.
2. Stočíme trojuholníky do tvaru rožkov a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme podľa návodu na cesto, kým nebudú zlatohnedé.
4. Po vychladnutí rožkov ich plníme krémom.
5. Na prípravu krému rozpustíme čokoládu na pare a necháme vychladnúť.
6. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.
7. Pomaly pridávame rozpustenú čokoládu a šľaháme do hladka.
8. Do hotového krému pridáme šľahačku a vajce a dôkladne premiešame.
9. Naplníme rožky krémom a necháme stuhnúť.
10. Podávame a podľa chuti môžeme ozdobiť čokoládou alebo polevou. Dobrú chuť!

 

Môžeme sa inšpirovať aj videom nižšie. 

Parížske rožky bez múky | Zuzana Machová

Similar Posts

One Comment

  1. Pavlína píše:

    Som rada, za verziu parížskych rožkov bez orechov.
    Keďže po orechoch ma páli jazyku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *