Domáce zákusky na svadbu

Ak hľadáte recepty na domáce zákusky na svadbu, ponúkam vám niekoľko návrhov:

  1. Makový koláč
    • Ingrediencie:
      • 250 g mletej makoviny
      • 250 ml mlieka
      • 200 g masla
      • 200 g práškového cukru
      • 1 balíček vanilkového cukru
      • 4 vajcia
      • 250 g hladkej múky
      • 1 balíček prášku do pečiva
    • Príprava:
      1. Mletú makovinu dajte do hrnca, pridajte mlieko a pomaly ju zohrejte. Počkajte, kým makovina vstrebe mlieko, potom ju nechajte vychladnúť.
      2. Vymiešajte maslo, cukor a vanilkový cukor do peny. Postupne pridávajte vajcia a dobre premiešajte každé vajce.
      3. Pridajte vychladnutú makovinu a premiešajte.
      4. Pridajte múku a prášok do pečiva a zamiešajte do hladka.
      5. Zmes prelejte do vykrajovacieho papiera vyloženej formy a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 40 – 50 minút.
  2. Red Velvet torta
    • Ingrediencie:
      • 250 g múky
      • 200 g cukru
      • 200 g masla
      • 2 vajcia
      • 1 červená potravinárská farba
      • 1 lyžička kakaa
      • 120 ml mlieka
      • 1 lyžička vanilkového extraktu
      • 1 lyžička octu
      • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
    • Príprava:
      1. Preosejte múku a kakao do misky a premiešajte.
      2. V inej miske zmiešajte maslo s cukrom a šľahajte, kým nezískate penu.
      3. Pridajte do peny vajcia a miešajte, kým nevznikne homogénna zmes.
      4. Pridajte vanilkový extrakt a červenú potravinársku farbu a premiešajte.
      5. Postupne pridávajte suché ingrediencie a striedajte ich s mliekom. Premiešajte do hladka.
      6. Do zmesi pridajte ocot a sódu bikarbónu a zamiešajte.
      7. Zmes prelejte do tortovej formy a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 – 35 minút.
  3. Jahodová torta s mascarpone
    • Ingrediencie:
      • 300 g jahôd
      • 200 ml smotany na šľahanie
      • 200 g mascarpone syra
      • 150 g práškového cukru
      • 1 balíček vanilkového cukru
      • 1 balíček želatíny
      • 200 g piškót
    • Príprava:
      1. Jahody umyte a nakrájajte na malé kúsky.
      2. V miske zmiešajte smotanu na šľahanie, mascarpone, práškový cukor a vanilkový cukor a vyšľahajte do tuha.
      3. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte ju nabobtnať. Potom ju rozpustite v troche horúcej vody.
      4. Pridajte želatínu do zmesi zo smotany a mascarpone a premiešajte.
      5. V jednej vrstve vymiešajte jahody a pridajte ich ku krému.
      6. V tortovej forme vysteľte piškótami a nalejte na ne zmes s jahodami a krémom.
      7. Nechajte tortu vychladnúť v chladničke minimálne 4 hodiny.

Dúfam, že tieto recepty vám pomôžu pri príprave domácich zákuskov na svadbu. Prajem veľa šťastia a výbornú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *