Medový krémeš s orechami je lahodný dezert, ktorý spája sladkú chuť medu a chrumkavosť orechov. Tu je jednoduchý recept, ako si ho pripraviť:

Ingrediencie:

  • 1 balenie listového cesta
  • 500 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 40 g múky
  • 2 lyžice medu
  • 100 g mletých orechov (napríklad vlašské alebo lieskové)
  • 200 ml šľahačky na šľahanie
  • čerstvé orechy alebo orechové kúsky na ozdobu

 

Medový krémeš s orechami

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Listové cesto rozvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte podľa návodu na obale, kým nie je zlatohnedé. Nechajte vychladnúť.
  3. Väčší hrniec zahrejte mlieko. V stredne veľkej mise zmiešajte žĺtky, cukor a múku, dokým nedostanete hladkú zmes.
  4. Postupne pridávajte horúce mlieko do žĺtkovej zmesi za stáleho miešania, aby sa zmes nezhrudkovala. Všetko vráťte do hrnca.
  5. Med pridajte do zmesi a za stáleho miešania varíme na miernom plameni, kým zmes nezhustne. Potom ju necháme vychladnúť.
  6. Mleté orechy pridajte do vychladenej zmesi a dôkladne premiešajte.
  7. Šľahačku šľaháme do tuha a opatrne ju vmiešame do orechovej zmesi.
  8. Na vychladnuté listové cesto nanesieme orechový krém a pomocou lopatky ho rovnomerne rozotrieme.
  9. Dezert ozdobíme čerstvými orechmi alebo orechovými kúskami.
  10. Krémeš dáme do chladničky na niekoľko hodín, aby stuhol. Potom môžeme krájať a podávať.

Vychutnajte si tento dokonalý medový krémeš s orechmi ako sladkú lahôdku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *