Odpaľované cesto na venčeky

Vanilkové venečeky miluje každý podobne ako krémeš a iné pochutinky. Tento zákusok / dezer ja robím tak trikrát za rok a veľmi sa na to vždy teším.
Tento návod nebude

Ak chcete pripraviť odpaľované cesto na venčeky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 125 gramov masla
  • 60 gramov práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli

Postup:

  1. V mise si zmiešajte múku, práškový cukor, vanilkový cukor a soľ.
  2. Pridajte nakrájané maslo a triemte ho do suchej zmesi, kým nevznikne piesočnatá konzistencia.
  3. Pridajte do cesta aj vajce a rukami miesenie všetko dohromady.
  4. Vzniknuté cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte ho asi pol hodiny odpočinúť v chladničke.
  5. Po odpočinku cesto vyberte z chladničky a nechajte ho chvíľu povariť pri izbovej teplote, aby bolo jemnejšie a ľahšie sa s ním pracovalo.
  6. Cesto si rozvaľkajte na pomúčenej doske a vytvarujte z neho tenké válečky, ktoré prepletiete do tvaru venčeka.
  7. Pripravené venčeky si uložte na plech s papierom na pečenie.
  8. Pečte ich vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 12-15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  9. Po upečení nechajte venčeky úplne vychladnúť a potom ich môžete posypať práškovým cukrom alebo ich zdobiť podľa vlastnej fantázie.

Takto pripravené odpaľované cesto na venčeky bude skvelým základom pre váš banánový venček. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *