Vanilkové venečeky miluje každý podobne ako krémeš a iné pochutinky. Tento zákusok / dezer ja robím tak trikrát za rok a veľmi sa na to vždy teším.
Tento návod nebude
Ak chcete pripraviť odpaľované cesto na venčeky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 gramov hladkej múky
- 125 gramov masla
- 60 gramov práškového cukru
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
Postup:
- V mise si zmiešajte múku, práškový cukor, vanilkový cukor a soľ.
- Pridajte nakrájané maslo a triemte ho do suchej zmesi, kým nevznikne piesočnatá konzistencia.
- Pridajte do cesta aj vajce a rukami miesenie všetko dohromady.
- Vzniknuté cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte ho asi pol hodiny odpočinúť v chladničke.
- Po odpočinku cesto vyberte z chladničky a nechajte ho chvíľu povariť pri izbovej teplote, aby bolo jemnejšie a ľahšie sa s ním pracovalo.
- Cesto si rozvaľkajte na pomúčenej doske a vytvarujte z neho tenké válečky, ktoré prepletiete do tvaru venčeka.
- Pripravené venčeky si uložte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte ich vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 12-15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Po upečení nechajte venčeky úplne vychladnúť a potom ich môžete posypať práškovým cukrom alebo ich zdobiť podľa vlastnej fantázie.
Takto pripravené odpaľované cesto na venčeky bude skvelým základom pre váš banánový venček. Dobrú chuť!