Slané bezlepkové tyčinky z lístkového cesta

Ponúkam vám recept na slané bezlepkové tyčinky z listového cesta. Tu je postup:

Ingrediencie:

  • 1 balenie bezlepkového listového cesta
  • 1 vajce, rozšľahané
  • slnečnicové alebo sezamové semienka na posypanie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Slané bezlepkové tyčinky z lístkového cesta

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Listové cesto rozbaľte na pomúčenej doske a rozrežte ho na dlhé pásiky s šírkou približne 2 cm.
  3. Každý pásik presuňte na pripravený plech a jemne ich osolte a okoreňte.
  4. Každý pásik jemne stlačte prstami, aby sa semienka, ktoré si vyberiete (slnečnicové alebo sezamové), prichytili.
  5. Rozšľahaným vajcom potrite celý povrch pásikov cesta.
  6. Plech s tyčinkami vložte do predhriatej rúry a pečte približne 15-20 minút, alebo kým nebudú zlatisté a kým nezhnednú.
  7. Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke.

Tyčinky sú skvelé ako slaná svačina alebo ako príslovia k šalátu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *