Špagety s mletým mesom

Re špagety s mletým mäsom:

Ingrediencie:

  • 250g špagiet
  • 300g mletého mäsa (môže byť hovädzie, bravčové alebo miešané)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400g konzervovaných nasekaných paradajok v plechovke
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie
  • Olivový olej

 

Špagety s mletým mesom

Postup:

  1. Varíme špagety podľa postupu na obale. Odkvapkajte a nechajte bokom.
  2. Na hlbokom panvici rozohrejte trochu olivového oleja a orestujte jemne nasekanú cibuľu, kým nezíská sklovitý vzhľad.
  3. Pridajte mleté mäso a cesnak. Pečte spolu, kým mäso nezíska peknú hnedú farbu.
  4. Pridajte nasekané paradajky v plechovke do panvice s mäsom. Pridajte oregano, bazalku, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
  5. Znížte teplotu a dusíme omáčku s mäsom asi 15-20 minút, občas premiešajte.
  6. Servírujte špagety na tanieri a poliate pripravenou omáčkou s mäsom.
  7. Posypte strúhaným parmezánom na vrch špagiet a vychutnajte si!

Poznámka: Môžete pridať aj čerstvú nakrájanú zeleninu podľa vášho vkusu, ako napríklad mrkvu alebo papriku, pre dodatočnú textúru a chuť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *