Mandľovo-jablkové bezlepkové cookies

Tu je recept na mandľovo-jablkové bezlepkové sušienky (“cookies”) po slovensky:

Zložky:

  • 1 a 1/2 šálky mandľovej múky
  • 1/2 šálky jemného kokosového cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orecha
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 šálky nastrúhaného sušeného jablka
  • 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 1 bielko
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

 

Mandľovo-jablkové bezlepkové cookies

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie s papierom na pečenie.
  2. V mise zmiešajte mandľovú múku, kokosový cukor, mletú škoricu, soľ, mletý muškátový orech a mletý klinček.
  3. Pridajte nastrúhané sušené jablko a dobre premiešajte.
  4. Pridajte rozpustený kokosový olej, bielko a vanilkový extrakt. Všetko dobre premiešajte, kým nevznikne kompaktné cesto.
  5. Lyžičkou vytvarujte z cesta malé guličky a rozložte ich na pripravený plech na pečenie, s dostatočným rozostupom medzi nimi.
  6. Pečte sušienky v predhriatej rúre približne 12-15 minút, kým sa mierne nezazlatia.
  7. Nechajte sušienky vychladnúť na plechu, než ich presuniete.

Teraz by ste mali mať výborné mandľovo-jablkové bezlepkové sušienky! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *