Tu je recept na mandľovo-jablkové bezlepkové sušienky (“cookies”) po slovensky:
Zložky:
- 1 a 1/2 šálky mandľovej múky
- 1/2 šálky jemného kokosového cukru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orecha
- 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
- 1/4 šálky nastrúhaného sušeného jablka
- 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja
- 1 bielko
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Mandľovo-jablkové bezlepkové cookies
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie s papierom na pečenie.
- V mise zmiešajte mandľovú múku, kokosový cukor, mletú škoricu, soľ, mletý muškátový orech a mletý klinček.
- Pridajte nastrúhané sušené jablko a dobre premiešajte.
- Pridajte rozpustený kokosový olej, bielko a vanilkový extrakt. Všetko dobre premiešajte, kým nevznikne kompaktné cesto.
- Lyžičkou vytvarujte z cesta malé guličky a rozložte ich na pripravený plech na pečenie, s dostatočným rozostupom medzi nimi.
- Pečte sušienky v predhriatej rúre približne 12-15 minút, kým sa mierne nezazlatia.
- Nechajte sušienky vychladnúť na plechu, než ich presuniete.
Teraz by ste mali mať výborné mandľovo-jablkové bezlepkové sušienky! Dobrú chuť!