Zapekané penne s kuracím mäsom

Tu je recept na zapekané penne s kuracím mäsom v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 250 g penne (trubková cestovina)
  • 300 g kuracie mäso (na malé kúsky nakrájané)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 200 g strúhaného syra (napríklad ementál)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ, korenie (napríklad čierne korenie, sušený bazalka a oregano)

 

Zapekané penne s kuracím mäsom

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 stupňov C.
  2. V hrnci uvaríme penne al dente podľa návodu na obale.
  3. Na panvici si zohrejeme olivový olej na strednom ohni.
  4. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  5. Pridajte kuracie mäso a orestujte ho, kým nie je pekne sfarbené.
  6. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie (bazalka, oregano, čierne korenie) a nechajte omáčku povariť asi 5-10 minút.
  7. Do uvarenej a odkvapkané penne pridajte pripravenú omáčku a premiešajte.
  8. Vymastite pekáč a prenesite doňho pripravenú zmes.
  9. Posypte strúhaným syrom a dajte do rúry.
  10. Pečte asi 15-20 minút, kým sa syr neroztopí a zhora nezhnedne.
  11. Hotové zapekané penne s kuracím mäsom môžete podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *