Tu je recept na zapekané penne s kuracím mäsom v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 250 g penne (trubková cestovina)
- 300 g kuracie mäso (na malé kúsky nakrájané)
- 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
- 400 g paradajkového pretlaku
- 200 g strúhaného syra (napríklad ementál)
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ, korenie (napríklad čierne korenie, sušený bazalka a oregano)
Zapekané penne s kuracím mäsom
Postup:
- Rozohrejte rúru na 180 stupňov C.
- V hrnci uvaríme penne al dente podľa návodu na obale.
- Na panvici si zohrejeme olivový olej na strednom ohni.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte kuracie mäso a orestujte ho, kým nie je pekne sfarbené.
- Pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie (bazalka, oregano, čierne korenie) a nechajte omáčku povariť asi 5-10 minút.
- Do uvarenej a odkvapkané penne pridajte pripravenú omáčku a premiešajte.
- Vymastite pekáč a prenesite doňho pripravenú zmes.
- Posypte strúhaným syrom a dajte do rúry.
- Pečte asi 15-20 minút, kým sa syr neroztopí a zhora nezhnedne.
- Hotové zapekané penne s kuracím mäsom môžete podávať.
Dobrú chuť!