Bezlepkové pizza slimáky (fotorecept)

Chcete recept na bezlepkové pizzové slimáky po slovensky? Samozrejme, tu máte jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 2 šálky bezlepkovej múky (napr. ryžová, kukuričná alebo cícerová)
  • 1 čajová lyžička suchého droždia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky teplej vody
  • 1/2 šálky bezlepkovej pizzovej omáčky
  • 1/2 šálky nakrájaného mozarely
  • 1/4 šálky nakrájaného čerstvého bazalku
  • 1/4 šálky nakrájaného salámu (voliteľné)

 

Bezlepkové pizza slimáky

Postup:

  1. Premiešajte múku, droždie, soľ a cukor v miske.
  2. Pridajte olivový olej a postupne prilievajte teplú vodu, až kým nedostanete hladké cesto.
  3. Presuňte cesto na pomúčený povrch a hniesťte ho asi 5 minút, kým nie je elastické a pružné.
  4. Vložte cesto späť do misky a prkýnkou ho zakryte. Nechajte kysnúť asi hodinu, alebo kým sa zdvojnásobí objem.
  5. Po vykysnutí cesta ho rozvaľte na placku hrubú asi 1 cm.
  6. Rozotrite pizzovú omáčku rovnomerne po rozvaľenom ceste.
  7. Posypte cesto nakrájanou mozzarellou, bazalkou a salámom (ak používate).
  8. Začnite cesto pevne zavinúť od jedného konca až ku druhému, aby vznikli “slimáky”.
  9. Nakrájajte slimáky na kúsky hrúbky asi 3 cm.
  10. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
  11. Položte slimáky na plech a pečte ich asi 15-20 minút, kým nie sú zlatisté.
  12. Nechajte ich chvíľu vychladnúť a potom si ich môžete podávať a vychutnať!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *