Chcete recept na bezlepkové pizzové slimáky po slovensky? Samozrejme, tu máte jednoduchý recept:
Suroviny:
- 2 šálky bezlepkovej múky (napr. ryžová, kukuričná alebo cícerová)
- 1 čajová lyžička suchého droždia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 šálky teplej vody
- 1/2 šálky bezlepkovej pizzovej omáčky
- 1/2 šálky nakrájaného mozarely
- 1/4 šálky nakrájaného čerstvého bazalku
- 1/4 šálky nakrájaného salámu (voliteľné)
Bezlepkové pizza slimáky
Postup:
- Premiešajte múku, droždie, soľ a cukor v miske.
- Pridajte olivový olej a postupne prilievajte teplú vodu, až kým nedostanete hladké cesto.
- Presuňte cesto na pomúčený povrch a hniesťte ho asi 5 minút, kým nie je elastické a pružné.
- Vložte cesto späť do misky a prkýnkou ho zakryte. Nechajte kysnúť asi hodinu, alebo kým sa zdvojnásobí objem.
- Po vykysnutí cesta ho rozvaľte na placku hrubú asi 1 cm.
- Rozotrite pizzovú omáčku rovnomerne po rozvaľenom ceste.
- Posypte cesto nakrájanou mozzarellou, bazalkou a salámom (ak používate).
- Začnite cesto pevne zavinúť od jedného konca až ku druhému, aby vznikli “slimáky”.
- Nakrájajte slimáky na kúsky hrúbky asi 3 cm.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
- Položte slimáky na plech a pečte ich asi 15-20 minút, kým nie sú zlatisté.
- Nechajte ich chvíľu vychladnúť a potom si ich môžete podávať a vychutnať!
Dobrú chuť!