Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín

Tu je recept na bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín po slovensky:

Potrebujete:

  • 2 hrnčeky mletých mandlí
  • 1 hrnček jemne nastrúhaných jabĺk
  • prírodné sladidlo podľa chuti (napr. med alebo javorový sirup)
  • štipka soli
  • škoricu (voliteľné, pre dochutenie)

 

Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mandle, nastrúhané jablká, štipku soli a prípadne škoricu (ak ju používate).
  2. Pridajte malé množstvo prírodného sladidla a dôkladne premiešajte. Postupne pridávajte sladidlo a miešajte, kým nedosiahnete želanú sladkosť.
  3. Keď je zmes dostatočne lepkavá na formovanie guľiek, rukami vytvorte malé guľky.
  4. Položte guľky na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich odpočinúť v chladničke asi jednu hodinu, aby zatuhli.

Tieto bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín sú skvelou zdravou alternatívou k sladkostiam. Môžete ich skladovať v chladničke a vychutnávať ako osviežujúci dezert alebo ako zdravé občerstvenie kedykoľvek si budete želať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *