Cheesecake s bielou čokoládou

Jednou z lahodných variant cheesecaku je cheesecake s bielou čokoládou. Táto pochúťka kombinuje krémovú chuť syru a sladkosť bielou čokoládou, čo vytvára dokonalú harmóniu v každom jednom kúsku. Tu je jednoduchý recept, ako si ho môžete pripraviť:

Potrebujete:

  • 200 g plátkových sušienok s kakaom
  • 100 g masla
  • 400 g tvarohu
  • 200 g bielou čokoládu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g cukru
  • 4 vajcia
  • vanilkový extrakt

 

Cheesecake s bielou čokoládou

Postup:

  1. Najprv si pripravte spodnú časť cheesecaku. Zmiešajte rozdrvené sušienky s rozpusteným maslom, až kým nevznikne homogénna hmota.
  2. Túto zmes prenesiete do tortovej formy a dôkladne ju vyrovnať. Potom nechajte po stranách trochu vyššie okraje vytvoreného cesta. Nechajte odpočinúť v chladničke.
  3. Čokoládu rozpustite nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnnej rúre. Nechajte ju potom vychladnúť na miestnu teplotu.
  4. Tvaroh, smotanu, cukor a vanilkový extrakt zmiešajte vylúpaním všetkých hrudiek tvarohu až do hladka.
  5. V malom panvici rozmiešajte hmotu s rozpustenou čokoládou, kým nezískate hladkú zmes. Potom pridajte túto čokoládovú zmes do tvarohovej hmoty. Dôkladne premiešajte.
  6. Zvlášť v miske vyšľahajte vajcia a za stáleho šľahania ich postupne pridávajte do tvarohového cesta.
  7. Zmiešaný cheesecakeový krém nalejte do pripravenej tortovej formy na spodnú časť a pozdĺž okraja. Potom jemne pretiahnite vidličkou cez vrch krému, aby sa odstránili prípadné vzduchové bublinky.
  8. Pečte cheesecake v predhriatej rúre na 160°C po dobu približne 50 – 60 minút alebo kým nebude pevnejší na okrajoch a stred bude ešte mierne chvenie.
  9. Nechajte cheesecake vychladnúť v rúre pri otvorenej dvierkach, potom umiestnite na chvíľu do chladničky.
  10. Pred podávaním nechajte cheesecake čo najdlhšie vychladiť v chladničke, ideálne niekoľko hodín. Môžete ho ozdobiť čokoládovými vločkami alebo čokoládovou polevou podľa chuti.

Teraz môžete vychutnávať svojím vlastným domáci cheesecake s bielou čokoládou! Či už si ho doprajiť na slávnostnú príležitosť alebo si ho len tak sami pochutnať, bude to určite vynikajúci dezert. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie

Na korpus:

  • 200 g sušienok (napr. Bebe alebo Digestive)
  • 100 g masla (roztopeného)

Na náplň:

  • 400 g tvarohu (najlepšie jemného)
  • 200 g bielej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 čajové lyžičky želatíny (nepovinné)

Na ozdobenie:

  • Maliny, čučoriedky alebo iné bobuľoviny
  • Strúhaná biela čokoláda

Postup

  1. Príprava korpusu:

    • Sušienky rozdrvíme na jemný prach (môžeme použiť mixér alebo ich vložiť do vrecka a rozdrviť valčekom).
    • Rozmixované sušienky zmiešame s roztopeným maslom, kým nevznikne homogénna zmes.
    • Zmes prenesieme do tortovej formy (priemer cca 23 cm) a pevne ju pritlačíme na dno. Odložíme do chladničky, kým pripravíme náplň.
  2. Príprava náplne:

    • Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnej rúre. Necháme mierne vychladnúť.
    • V miske našľaháme smotanu na šľahanie, kým sa nevytvoria mäkké vrcholce. Odložíme nabok.
    • V inej miske zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.
    • Ak chceme použiť želatínu, zmiešame ju s trochou studenej vody a necháme napučať. Následne ju zahrejeme, aby sa rozpustila, a pridáme k tvarohovej zmesi. Dobre premiešame.
    • Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahanú smotanu do tvarohovej zmesi, aby sme zachovali vzdušnosť.
  3. Zloženie cheesecaku:

    • Na pripravený korpus rovnomerne nalejeme tvarohovú zmes a uhlaďte povrch.
    • Cheesecake dáme do chladničky minimálne na 4 hodiny, ideálne cez noc, aby dobre stuhol.
  4. Servírovanie:

    • Po stuhnutí cheesecake vyberieme z formy. Ozdobíme čerstvým ovocím a strúhanou bielou čokoládou.
    • Pokrájame na porcie a podávame!

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *