Domáca zmrzlina bez smotany. Ak stemilovníkom domácich pokrmov a najme zmrzliny, tak ste na správnom mieste. Ja smotanu už do krémov, omáčok a zmrlín nedávam. Príde mi to ako škoda, keď to môže byž bez nej.
Suroviny:
– 4 vajíčka
– 120 g práškového cukru
– 500 ml mlieka
Domáca zmrzlina bez smotany
Postup:
1. Oddelte bielka od žĺtkov.
2. Bielka vyšľahajte do tuha.
3. Postupne pridávajte práškový cukor a žĺtky a stále miešajte.
4. V hrnci zohrejte mlieko a za stáleho miešania pridávajte k zmesi.
5. Zmes prelejte do mrazničky a za 2 hodiny ju vyberte a dôkladne premiešajte.
6. Opakujte tento postup ešte 2-krát, aby sa zabezpečila hladká konzistencia zmrzliny.
7. Zmrzlinu dajte na pár hodín do mrazničky a potom môžete servírovať.
Takto pripravená domáca zmrzlina je bez smotany a veľmi lahodná! Dobrú chuť!