Krehký zákusok troch chutí

Určite! Tu je fotorecept pre krehký zákusok troch chutí:

Ingrediencie:

  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice kakaa
  • 100 g mletých orechov
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček želatíny
  • 200 g jahôd
  • 200 g malín
  • 200 g hrozienok

 

Krehký zákusok troch chutí

Postup:

  1. V miske zmiešajte maslo, práškový cukor a vanilkové cukry, až kým nevznikne krém.
  2. Pridajte vajcia a postupne pridávajte múku s práškom do pečiva. Premiešajte do hladka.
  3. Rozdeľte cesto na tri časti. Do prvej časti pridajte kakao a do druhej mleté orechy. Tretiu časť nechajte bez prídavkov.
  4. Každú časť cesta pečte zvlášť na plechu vyloženom papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 minút, alebo kým nebude povrch pečený.
  5. Nechajte vychladnúť a potom opatrne odstráňte papier.
  6. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte ju zmäknúť.
  7. Vmietajte šľahačku do tuha a opatrne primiešajte zmäknutú želatínu.
  8. Jahody a maliny umyte a nakrájajte na menšie kusy.
  9. Do vymastenej formy na zákusok položte prvú vrstvu svetlého cesta. Navrch vylejte časť smotanového krému a rozotrite ho. Pridajte časť jahôd a malín.
  10. Postup opakujte s vrstvou kakaového cesta a potom s vrstvou orechového cesta.
  11. Na vrchu posypte hrozienkami.
  12. Dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby zákusok stuhnul.

A je to! Krehký zákusok troch chutí je pripravený na servírovanie. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *