Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami sú jednoduché a chutné jedlo. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 250 g bezlepkových cestovín (napr. z kukuričnej múky alebo ryže)
  • 1 konzerva tuniaka v oleji (vykúskovaný)
  • 2 paradajky (nasekané na kocky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na drobné kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezánový syr na posypanie (voliteľné)

 

Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

Postup:

  1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme bezlepkové cestoviny podľa návodu na obale.
  2. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezačnú zmäknúť.
  3. Pridáme nasekané paradajky a dusíme ich asi 3 – 5 minút, kým nezmäknú.
  4. Do zmesi pridáme vykúskovaný tuniak a jemne premiešame.
  5. Cestoviny scedíme a pridáme k zmesi s tuniakom a paradajkami. Všetko dobre premiešame, aby sa cestoviny obaly olejom a ochutili.
  6. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávame teplé a môžeme posypať strúhaným parmezánovým syrom.

Voila, bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami sú hotové. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *