Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami sú jednoduché a chutné jedlo. Tu je recept v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 250 g bezlepkových cestovín (napr. z kukuričnej múky alebo ryže)
- 1 konzerva tuniaka v oleji (vykúskovaný)
- 2 paradajky (nasekané na kocky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na drobné kúsky)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- parmezánový syr na posypanie (voliteľné)
Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami
Postup:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme bezlepkové cestoviny podľa návodu na obale.
- Na panvici si rozohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezačnú zmäknúť.
- Pridáme nasekané paradajky a dusíme ich asi 3 – 5 minút, kým nezmäknú.
- Do zmesi pridáme vykúskovaný tuniak a jemne premiešame.
- Cestoviny scedíme a pridáme k zmesi s tuniakom a paradajkami. Všetko dobre premiešame, aby sa cestoviny obaly olejom a ochutili.
- Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Podávame teplé a môžeme posypať strúhaným parmezánovým syrom.
Voila, bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami sú hotové. Dobrú chuť!