Zapečené cestoviny alá carbonara

Recept: Zapečené cestoviny alá carbonara.

Suroviny:

  • 400 g cestovín (napr. špagety, penne)
  • 150 g guľôčky mozzarelly
  • 100 g slaniny
  • 3 vajcia
  • 60 g parmezánu, nastrúhaného
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zapečené cestoviny alá carbonara

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celsius.
  2. Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode.
  3. Slaninu opražíme na panvici bez oleja dozlatista a necháme ju vychladnúť.
  4. V mise zmiešame vajcia, parmezán, soľ a korenie.
  5. Uvarené cestoviny scedíme a vložíme späť do hrnca. Pridáme vajcovú zmes a dobre premiešame.
  6. Mozzarellu nakrájame na guľôčky.
  7. Formu na pečenie vymastíme a do nej vložíme cestoviny s vajcovou zmesou. Na vrch poukladáme kúsky slaniny a guľôčky mozzarelly.
  8. Cestoviny dáme zapiecť do rúry asi 15-20 minút, alebo kým sa zvrchu nevytvorí zlatistá kôrka.
  9. Hotové zapečené cestoviny alá carbonara ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento recept vytvára vynikajúce zapečené cestoviny alá carbonara s krémovou vajcovou omáčkou, chutnou slaninou a rozomletou mozzarellou. Je to jednoduchý a rýchly spôsob, ako si vychutnať jedlo plné bohatých príchutí. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *