Recept: Zapečené cestoviny alá carbonara.
Suroviny:
- 400 g cestovín (napr. špagety, penne)
- 150 g guľôčky mozzarelly
- 100 g slaniny
- 3 vajcia
- 60 g parmezánu, nastrúhaného
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobenie
Zapečené cestoviny alá carbonara
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celsius.
- Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode.
- Slaninu opražíme na panvici bez oleja dozlatista a necháme ju vychladnúť.
- V mise zmiešame vajcia, parmezán, soľ a korenie.
- Uvarené cestoviny scedíme a vložíme späť do hrnca. Pridáme vajcovú zmes a dobre premiešame.
- Mozzarellu nakrájame na guľôčky.
- Formu na pečenie vymastíme a do nej vložíme cestoviny s vajcovou zmesou. Na vrch poukladáme kúsky slaniny a guľôčky mozzarelly.
- Cestoviny dáme zapiecť do rúry asi 15-20 minút, alebo kým sa zvrchu nevytvorí zlatistá kôrka.
- Hotové zapečené cestoviny alá carbonara ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento recept vytvára vynikajúce zapečené cestoviny alá carbonara s krémovou vajcovou omáčkou, chutnou slaninou a rozomletou mozzarellou. Je to jednoduchý a rýchly spôsob, ako si vychutnať jedlo plné bohatých príchutí. Dobrú chuť!